Maghiarii caută prin Eures 69 de muncitori români. Majoritatea ofertelor sunt pentru un supermarket

39

Până la finele acestei luni, oltenii interesați să lucreze peste granițe mai aproape de casă, la vecinii unguri, sunt așteptați să aplice pentru unul din cele 69 de joburi vacante prin rețeaua Eures. 51 dintre oferte sunt pentru diverse meserii în cadrul unui supermarket.

Printre locurile de muncă vacante în Spaţiul Economic European oferite lucrătorilor români prin intermediul Reţelei EURES România se numără și oferte venite din Ungaria. Angajatorii maghiari oferă salarii cuprinse între 140.000 forinți brut/lună pentru muncitori în magazie – 234.000 plus sporuri penru cofetari (1 lei = 69.39 forinți maghiari).

Cea mai numeroasă oferă vine din partea Auchan, care oferă contracte pe perioadă nedeterminată și salariu brut lunar de 234 000 FT. Retailerul caută: 10 casieri, 3 ajutoare de bucătar, 10 manipulanți mărfuri pe raft, 10 măcelari (cu calificare de vânzător carne sau disponibilitate de a absolvi un curs de calificare în acest sens), 10 vânzători și 8 cofetari.

Un alt angajator caută 10 muncitori necalificați care să lucreze în 3/4 schimburi de luni până vineri, în mediu rece ( în domeniul de industriei alimentare), oferind 170 000 FT/brut/lună plus bonusuri și transport, dar și 5 muncitori în magazie care să lucreze în schimbul doi (între orele 14-22) pe un salariu de 140 000 FT brut/lună, plus transport.

Alți angajatori maghiari caută 2 muncitori/tehnicieni în construcția rețelelor de telefonie (cu carnet de șofer categoria B și vorbitor de limba maghiară)- salariu 200 000 FT brut/lună + bonusuri de 8000 Ft/lună și un agent vânzări care să asigure vânzările produselor pe piața românească, angajatorul oferind pachete lunare de alimente, participare la evenimente în cadrul companiei, condiții de muncă moderne, salariu după înțelegere, contractul fiind cu 3 luni perioadă de probă.

Oltenii interesați se pot adresa consilierului Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt pentru alte detalii sau aplicarea pentru jobul dorit. Ofertele sunt valabile până la finele acestei luni.