Zăpada închide deja un sector din Transalpina

137

Iarna și-a intrat deja în drepturi în zonele montane. Începând de astăzi, un sector din Transalpina- între Rânca și Obârșia Lotrului, va fi închis din cauza căderilor masive de zăpadă. Anunțul a fost făcut de CNAIR.

Începând de astăzi, ora 18.00, se restricționează traficul pe porţiunea din DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, km 34+800 – km 59+800. Circulaţia rutieră pe Transalpina va fi închisă  pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele trei nopţi. Anunțul a fost făcut astăzi, într-un comunicat de presă, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse şi pante – există riscul ca utilajele care acţionează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viaţa deservenţilor. CNAIR atenţionează participanţii la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală şi se pedepseşte conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicaţiile Poliţiei Rutiere, restricţiile şi semnalizarea rutieră temporară instituită”, se menţionează în comunicat.