Un procuror oltean, din școală-n școală de Ziua Justiției

72

Dacă la Tribunalul Olt de Ziua Europeană a Justiției este organizată “Ziua Uşilor Deschise”, vizitatorii fiind invitați să urmărească tot circuitul unui proces, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt marchează această zi prin trimiterea prin școli a unui procuror.

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, celebrată în întreaga Europă în data de 25 octombrie a fiecărui an, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt va merge prin școlile din județ, unde va fi implicat în activităţi de educaţie juridică. Cu această ocazie, procurorul va participa la dezbateri pe teme precum “Unde-i lege nu-i tocmeală” şi “Educaţie juridică pentru liceeni”.

“Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt organizează activităţi destinate a apropia justiţia de cetăţeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi”, anunță instanța.
În aceeași zi, la sediul Tribunalului Olt va avea loc manifestarea intitulată “Ziua Uşilor Deschise”, fiind asigurat liberul acces al publicului în zonele de interes  ce prezintă relevanţă pentru activitatea instanţei.

“Prin intermediul Biroului de Informare şi Relaţii Publice, serviciului de Registratură şi Arhivă, vor fi puse la dispoziţia publicului, în scopul informării, relaţii privind activitatea instanţei noastre, circuitul cererii de chemare în judecată în materie civilă, drepturile copilului potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.”, a anunțat, printr-un comunicat de presă, Palatul Justiției.

Programul de vizitare se va desfăşura între orele 10.00 – 12.00 și va fi permis numai pe baza actului de identitate.