FOTO/ Lucrări în toi la minicentura Caracalului. La finele anului va fi finalizat primul segment

198

Se lucrează de zor la varianta de ocolire pe zona de nord a municipiului Caracal. Autoritățile promit că primul segment va fi gata la finele acestui an.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a prezentat astăzi stadiul lucrărilor la minicentura localității, dând asigurări că, deși lucrările au pornit cu stângul, sunt în grafic și vor fi finalziate la timp. „Astăzi am vizitat șantierul străzii W. Mărăcineanu, denumită „minicentura” ocolitoare pe zona de nord a municipiului, unde de aproximativ trei luni se lucrează într-un ritm intens. Din discuțiile cu reprezentanții firmei care execută lucrarea, pot spune că până la sfârșitul anului acesta vom avea primul segment de drum finalizat. Minicentura va avea o lungime de 1,81 kilometri. Finanțarea proiectului este prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I.  După finalizarea proiectului, traficul greu care intră în municipiul Caracal va fi deviat pe această arteră”, a anunțat edilul.

Lucrările la una din cele mai importante investiții așteptate de către comunitatea caracaleană „Extindere și reabilitare strada Walter Mărăcineanu” (varianta de ocolire, zona de Nord a municipiului).” au început în mai, cu întârziere pentru că un aviz al CFR pentru utilizarea unei suprafețe din zona de siguranță a căilor ferate a întârziat să apară, iar pentru deblocarea situației autoritățile caracalene au ajuns la ministrul Transporturilor. Nici nu au început bine, că au și fost sistate în august tot dintr-o cauză legată de CFR privind relocarea unui cablu.

Valoarea investiției este de 1,86 milioane lei. Termenul de execuție este de opt luni.