Elevii din mediul rural, învăţaţi de poliţişti cum să nu cadă victime ale traficului de fiinţe vii

99

Ieri, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități pe linia prevenirii traficului de persoane. Acţiunea s-a desfăşurat la o şcoală din mediul rural, elevii învăţând astfel cum să nu cadă victime.

Ieri, 18 octombrie, polițiștii de la prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au marcat Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, desfășurând activități cu elevii Școlii Gimnaziale Alimănești, județul Olt.

 

“Limbajul a fost adaptat nivelului de percepție a copiilor, aceștia fiind angrenați  în jocuri și concursuri educative pe tema traficului de persoane.  Scopul activității a fost acela de a informa elevii cu privire la acest fenomen și metodele de reducere a vulnerabilității acestora. În același timp, polițiștii au dorit să evidențieze faptul că prin renunțarea la activități precum mersul la școală, timpul petrecut alături de familie, activități culturale, artistice, sportive, precum și alte ocupații constructive, inevitabil apar riscurile: timp petrecut cu anturaje negative, abandon școlar, activități nocive, inclusiv traficul de persoane.”, arată IPJ Olt.

De asemenea, s-a urmărit instruirea cadrelor didactice cu privire la modul de identificare a potențialelor victime ale traficului de minori.