Patru profesori olteni, formați în Lituania alături de colegi din Letonia, Italia și Turcia

562

25 de profesori din cinci țări, printre care 4 din Olt, de la Liceul Tehnologic Matei Basarab Caracal, s-au pregătit la începutul acestei luni în Lituania. Activitatea face parte din Proiectul Erasmus Plus ”ICT for minimizing dropout” (Reducerea abandonului școlar prin utilizare TIC).

În perioada 1-5 octombrie, în localitatea Taurage, Lituania, 25 de cadre didactice din cinci țări (Lituania, Letonia, Italia, România și Turcia) au participat la școala Tauragės Suaugusiuju Mokymo Centras din Tauragė la un stagiu de formare având ca obiectiv schimburi de bune practici din cadrul atelierelor de lucru şi a vizitelor de studiu privind integrarea cu succes în procesul de învăţământ a elevilor cu risc de abandon școlar.

România a fost reprezentată de patru profesori de la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” din Caracal, iar activitatea face parte din Proiectul Erasmus Plus ”ICT for minimizing dropout” (Reducerea abandonului școlar prin utilizare TIC). Cei patru profesori sunt: Maria Nițu – Director Adjunct Liceul Tehnologic ”Matei Basarab”, Livia Zegheanu, Nicoleta Olcott și Luminița Ioana Gîtan Nicola.

„Un obiectiv important a fost Conferința Internațională, la care au participat 229 cadre didactice din cinci țări (Lituania, Letonia, România, Italia și Turcia), din care în mod direct 50 iar alte 179 cadre didactice au participat în mod online. Conferința s-a desfășurat la școala parteneră, Tauragės Suaugusiuju Mokymo Centras din  Tauragė Lituania, și a avut ca și temă principală: ”Probleme actuale ale sistemului educațional” din fiecare țară participantă. Am aflat astfel despre sistemele educaționale din țările partenere și problemele pe care le au cu privire la abandonul școlar, despre măsurile pe care Ministerul Educației din țările respective le iau în vederea scăderii ratei abandonului școlar, proiecte desfăşurate sau în curs de desfășuare la nivelul şcolilor sau al ţărilor participante.  În prezentarea realizată de echipa României, s-a pus accent pe măsurile luate de Ministerul Educaţiei din ţara noastră cu privire la diminuarea abandonului şcolar şi creşterea promovabilităţii la examenul de Bacalaureat.  Am evidențiat școala noastră prin activitățile ce se desfășoară prin proiectul ROSE, activitățile proiectului Erasmus+ “ICT for minimizing dropout” şi alte proiecte educaţionale desfăşurate la nivelul şcolii.”, declară Marina Samiee, director al lcieului caracalean.