Nereguli la depozitare pentru lapte și corn la trei școli din Olt

281

Programul pentru școli al României se desfășoară bine la nivelul județului Olt, 37.412 elevi primind zilnic la școală lapte, corn/biscuiți și măr. Luna trecută, în timp ce Protecția Cosnumatorilor nu a efectuat niciun control la vreuna din cele 608 unități de învățământ din județ pe această temă, DSVSA nu a depistat deficiențe, iar Direcția de Sănătate Publică a identificat probleme de depozitare la trei școli.

Produse lactate și de panificație destinate elevilor depozitate pe hol, fără a fi menținute într-un spațiu frigorific la o unitate școlară, iar la alte două fără ca responsabilii să monitorizeze spațiile frigorifice. Neregulile au fost sesizate de către Direcția de Sănătate Publică Olt care a desfășurat luna trecută 41 de controale în 17 grădinițe și 24 de școli gimnaziale din județ. Cele trei unități- Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Balș, Școala Redea și Școala Sprâncenata au primit avertismente.

La toate celelalte organe de verificare și control, programul nu a înregistrat probleme. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a verificat un distribuitor, nefiind identificate deficiențe privind distribuția, calitatea produselor și depozitarea acestora. Protecția Consumatorilor Olt nu a efectuat controale luna trecută în școli privind programul lapte-corn, iar Oficiul Fitosanitar Olt nu a înregistrat solicitări cu privire la efectuarea de analize de laborator pentru merele distribuite. Direcția pentru Agricultură Olt a eliberat 7 certificate de conformitate cu standardele de comercializare pentru mere.

În septembrie, în unitățile de învățământ oltene au fost distribuite 574.594 porții lapte, 404.252 porții corn, 170.342 porții biscuiți și 573.708 buc. mere. Furnizor este Matra, iar producători Dorna Lactate SA, SC Simultan SRL, Vel Pitar SA, Succes Nic Com SRL și Institutul de Cercetare- Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni. Valoarea produselor furnizate este de 876.511,77 lei.