77 de experți, plătiți din fonduri europene să învețe tinerii din comunele oltene Stoenești și Scărișoara și comuna sibiană Roșia

218

Şcoala Gimnazială Scărişoara a scos la concurs 31 de posturi de experți în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Merităm să învăţăm”, derulat în parteneriat cu comunele Scărișoara și Roșia, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014 – 2020. 28 de angajări se fac și la Stoenești, iar la Roșia s-au angajat alți 18 experți.

Educatori, învățători, profesori de limba română, matematică sau engleză, responsabili proiecte Școală după Școală sau Grădinița Prietenoasă, sunt doar câteva din posturile pentru care două comune din Olt și una din Sibiu caută experți pentru a implementa un proiect destinat educării tinerilor, implementat până în februarie 2021. În total 77 de posturi: 18 la Roșia, 31 la Scărișoara și 28 la Stoenești.

Pentru perioada de implementare a proiectului „Merităm să învăţăm”, Școala Scărișoara recrutează 31 de experți, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 22 octombrie, iar concursul urmând a fi susținut pe 30 octombrie proba scrisă – test grilă, 2 noiembrie proba practică și 7 noiembrie proba interviu. Și la Stoenești pentru cele 28 de posturi sunt așteptate dosarele concurenților în perioada 1-4 noiembrie.

Proiectul cu o valoare de 5.938.456,72 lei este implementat în perioada 11.04.2018 – 10.02.2021, de parteneriatul format din: Primaria Comunei Stoenești, Școala Gimnazială Stoenești, Școala Gimnazială Scărișoara și Școala Gimnazială Roșia. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014 – 2020.

Obiectivul general al proiectului este de implementare a măsurilor integrate pentru facilitarea accesului la educație și prevenirea părăsirii timpurii a școlii pentru copiii și tinerii ce fac parte din grupuri vulnerabile, reîntoarcerea în sistemul de învățământ a copiilor/tinerilor/adulților care au părăsit școala, precum și dezvoltarea competențelor capitalului uman din învățământul pre-universitar din unități școlare defavorizate.