Siminica Mirea: femeia din mediul rural merită respect, considerație și prețuire

265

Astăzi, 15 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural. Cu această ocazie, senatorul de Ot Siminica Mirea nu le uită pe cele care mențin în viață satul tradițional.

„Femeia de la țară, cum spunem noi, este, prin definiție, o luptătoare, un profil al omului înțelegător, delicat și tenace în același timp. Capabilă să mute munții din loc, femeia din satul românesc, indiferent de poziția socială, de misiunea sa, este un model de viață. Ea merită respect, considerație și prețuire! Până la urmă, și este nevoie de o înțelegere corectă: fiecare locuitor din mediul urban are acolo, într-un colț al satului, o femeie spre care privește cu drag și recunoștință: mamă, bunică, o rudă mai îndepăratată sau mai apropiată.”, menționează astăzi senatorul Siminica Mirea, de Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural.

În 2008, urmare a unei rezoluții ONU din 2007, a fost marcată, pentru prima dată, Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural, un eveniment prin care sunt recunoscute şi susţinute rolurile multiple asumate de femeile din mediul rural, care se ocupă de obicei cu agricultura. Femeile care își duc traiul la țară reprezintă un sfert din populația globului.