Două condamnări pentru bălșeanul care a bătut un polițist: un an și jumătate pentru ultraj, trei ani pentru tâlhărie

2602

Două condamnări într-o săptămână pentru bălșeanul Adrian Grigorie care anul trecut a sustras împreună cu un prieten suma de 4.500 de lei din incinta cazinoului SC Intergalactic Jakpot SRL Balș, apoi a lovit la Pielești cu un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, pe care-l conducea, un autoturism și utilaje agricole parcate în fața unei porți și i-a aplicat un cap în față polițistului care a intervenit. Tânărul a fost condamnat definitiv vineri pentru ultraj, iar miercurea trecută în primă instanță pentru tâlhărie.

A scăpat de amenda de 3000 de lei primită, Judecătoria Craiova înlocuind amenda dată de IPJ Dolj cu avertisment, însă nu a scăpat de pușcărie. Adrian Grigorie, de 26 de ani, din Balș, a fost condamnat săptămâna trecută de două ori pentru faptele săvârșite în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2017, când a tâlhărit o sală de jocuri de noroc din Balș și deplasându-se spre Craiova a lovit, aflat sub influența alcoolului, un autoturism și utilaje agricole, iar atunci când agentul de poliție Sorin Cepoi a intervenit, l-a lovit cu capul în zona feței.

Vineri, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât condamnarea bălșeanului pentru ultraj la un an și jumătate de închisoare cu executare din care se scade perioada petrecută în arest preventiv și arest la domiciliu, decizia fiind definitivă. Din suma de 30.000 de lei pe care trebuie să o achite polițistului drept daune morale și materiale, Grogorie a achitat până vineri suma de 9.500 de lei.

Pe 10 octombrie, tânărul a primit și pedeapsa pentru tâlhărie calificată, ea putând fi atacată cu apel. Sentința a fost dată de Judecătoria Balș, Adrian Grigorie primind trei ani de închisoare, iar Cătălin Șerban, tânărul de 24 de ani cu care se afla în noaptea menționată, la trei ani și jumătate de închisoare, el fiind cel care a sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 de lei din incinta cazinoului SC Intergalactic Jakpot SRL Balș.