Petre Trecere, olteanul înecat în Portugalia, lasă orfani 2 copii și fără ajutor doi frați cu handicap

364

A sărit în apă la Barajul Do Piso pentru a-și salva prietenul de la moarte și a pierit împreună cu acesta. Petre Trecere, de 49 de ani, din comuna Osica de Jos, lasă acasă o familie numeroasă, cu greutăți, care acum încearcă să strângă bani pentru a-i readuce în țară trupul neînsuflețit.

Petre Trecere se afla împreună cu fiul său de 19 ani, dar și cu un prieten de 43 de ani, din Fălcoiu, la cules de măsline în Portugalia. Ajunseseră de doar două zile, iar marți spre seară au mers la Barajul Do Pisa la pescuit. Prietenul său Marian a sărit în apă să se scalde, însă s-a înecat, iar Petre nu a stat pe gânduri și i-a sărit în ajutor. Din păcate, amândoi au pierit sub privirile neputincioase ale tânărului de 19 ani, care a alertat autoritățile. Trupurile lor au fost găsite a doua zi.

Petre Trecere plecase peste hotare pentru a-și putea întreține familia. Soția sa se află la muncă în Italia. Pe lângă băiatul pe care tatăl îl luase la cules de măsline, familia Trecere mai are o fată de 20 de ani, din prima căsătorie a soției, și în îngrijire doi frați, ambii cu handicap.

Despre tragedie:

Olteni plecați la cules de măsline în Portugalia, morți la scăldat sub ochii fiului unuia dintre ei

și

Cum s-au înecat cei doi olteni la barajul din Portugalia: Petre Trecere a sărit să-și salveze prietenul Marian Ștefan