Cum s-au înecat cei doi olteni la barajul din Portugalia: Petre Trecere a sărit să-și salveze prietenul Marian Ștefan

1858

Două familii din Olt sunt în doliu și încearcă să facă rost de fondurile necesare repatrierii trupurilor a doi bărbați înecați într-un baraj din Portugalia, țară în care oltenii se aflau de-abia de 2 zile la cules de măsline.

Au plecat să muncească pe tărâmuri străine pentru un trai mai bun, însă se vor întoarce morți și numai după ce familiile lor vor găsi banii necesari pentru a le repatria trupurile neînsuflețite. Doi olteni, prieteni, de 43 și 49 de ani, au murit înecați la Barajul Do Piso marți seara, sub ochii fiului unuia dintre ei, salvatorii găsindu-le trupurile a doua zi.

Marian Ștefan, din satul Cioroiu, comuna Fălcoiu, necăsătorit, stabilit la Osica de Jos, a sărit să se scalde, spun rudele povestea nenorocirii. Prietenul său, Petre Trecere, din Osica de Jos, om încercat de greutăți și cu o familie numeroasă, a sărit în ajutorul lui. Amândoi au fost însă înghițiți de ape, fiul lui Trecere privind neputincios cum cei doi bărbați au dispărut sub apă.

Edilul localității Fălcoiu a promis că administrația locală va oferi ajutor familiei lui Marian Ștefan pentru ca trupul bărbatului să ajungă acasă.

Despre tragedie:

Olteni plecați la cules de măsline în Portugalia, morți la scăldat sub ochii fiului unuia dintre ei