Ansamblul profesionist al județului angajează instrumentist și dansatori

118

Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului” oferă o oportunitate așteptată de mulți dansatori ai ansamblurilor de amatori din județ: aceea de a trece la nivelul de profesioniști și de a face din pasiune o meserie. Instituția de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Olt recrutează un dansator cu experiență, unul debutant și are nevoie și de un instrumentist bun.

Îi vedem în spectacole live sau la tv, îi aplaudăm și îi apreciem că duc mai departe zestrea Oltului. De aproape patru decenii, Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Oltului spune în pași de dans, pe acorduri instrumentale sau prin voci de excepție povestea oltenilor, transpusă prin doine, balade, hore ori sârbe. Reputația artiștilor noștri a ajuns peste tot peste hotare, zestrea autentică fiind apreciată și stârnind ropote de aplauze.

Asaltat de numeroase spectacole, pentru a-și completa echipa, singurul ansamblu profesionist al județului recrutează un instrumentist și doi dansatori. Nu se impune nicio condiție de studii, fiind solicitată o vechime de 6 ani și 6 luni pentru instrumentist și dansator treaptă profesională I.

Concursul se va organiza conform calendarului următor: 25 octombrie – data limită pentru depunerea dosarelor, 1 noiembrie – proba practică, data şi ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Ansamblul Profesionist “Doina Oltului” s-a înființat în 1979.