Ai până-n 27 de ani și visezi la o carieră militară? Țara caută jandarmi

383

Până pe 23 noiembrie, Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt recrutează viitori jandarmi. Candidații care doresc să se înscrie la școlile profesionale de jandarmi Drăgășani și Fălticeni au la dispoziție 652 de locuri la admiterea din ianuarie 2019.

IJJ Olt face strigarea candidaților care doresc să se școlarizeze în meseria de jandarm, durata studiilor fiind de 1 an de zile, iar admiterea va fi susținută în ianuarie 2019. Pentru anul de învăţământ 2018-2019, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs locuri pentru admitere la instituţiile de formare profesională iniţială care pregătesc necesarul Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea II  admitere ianuarie 2019:

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 350  locuri (din care 4 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi): 317 locuri alocate Jandarmeriei Române; 25 locuri alocate S.I.E.; 8 locuri alocate S.P.P.;

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 350  locuri (din care 4 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi): 335 locuri alocate Jandarmeriei Române; 15 locuri alocate S.I.E.

Candidații trebuie să aibă, printre aletele, vârsta de minimum 18 ani împliniţi; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs; să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

Cererile de înscriere/participare se depun la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, până la 23 noiembrie 2018. Data limită de depunerea dosarelor este 14 decembrie 2018  (sesiunea ianuarie 2019) pentru şcolile postliceale ale MAI .