Sucevean prins cu cherestea fără acte prin Olt. Polițiștii l-au amendat și i-au confiscat marfa

140

Marfă în valoare de 10.000 de lei au confiscat ieri polițiștii olteni, după ce au prins pe raza comunei Pleșoiu un ansamblu de vehicule ce transporta cherestea mai multă decât cea trecută pe avizul de însoțire. Societatea căreia îi parținea marfa ilegală a primit amendă.

Acționând pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Olt – Serviciul Ordine Publică au depistat ieri în trafic, pe raza comunei Pleșoiu, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos. În urma cubajului, s-a stabilit că nu toată cheresteaua transportată era trecută în acte, așa că oamenii legii au confiscat diferența de 14,28 mc material lemnos, care nu a corespuns cantității precizate în documentele de însoțire a mărfii, care a fost predată Ocolului Silvic Slatina și au amendat societatea.

„În urma inventarierii și cubării materialului lemnos, s-a constatat faptul că un bărbat, din comuna Breaza, județul Suceava, transporta cu un ansamblu de vehicule cantitatea de 14,28 mc. cherestea răşinoase, în plus faţă de cantitatea de 42,46 mc, înscrisă în avizul de însoţire. Cheresteaua transportată aparţine unei societăți comerciale din comuna Fundu Moldovei, județul Suceava. Aceasta  fost sancţionată contravenţional pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei”, arată IPJ Olt.

Valoarea mărfii confiscate se ridică la circa 10.000 de lei.