65 kg de caras, șalău și somn pescuite la Strejești, confiscate de oamenii legii

410

Polițiștii olteni au depistat ieri doi bărbați care pescuiau folosind o barcă pneumatică și plase monofilament. Zeci de kg d epește au fost confiscate de oamenii legii, pescarii alegându-se cu dosar penal.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 de Poliţie Rurală Găneasa au depistat doi bărbați, de 42 și de 46 de ani, în timp ce pescuiau pe lacul de acumulare Strejeşti, folosind o barcă pneumatică şi plase monofilament. Ambii pescari au fost identificați ca fiind în ilegalitate. Asupra lor a fost găsită cantitatea de 65 de kg de peşte speciile caras, şalău şi somn, întreaga cantitate fiind confiscată de oamenii legii și predată unei societăți comerciale, din municipiul Slatina, în vederea valorificării.

„În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, de 42 de ani, din comuna Teslui, nu deţine licenţă de pescuit, iar celălalt, de 46 de ani, din orașul Potcoava, este pescar autorizat, însă nu deţine licenţă pentru barca pneumatică.În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.”, anunță IPJ Olt.