Școala Olimpicilor își deschide porțile sâmbătă

81

Cu o amânare de o săptămână impusă de organizarea referendumurilor, Centrul Județean de Excelență Olt dă start noului an școlar 2018- 2019 sâmbătă. În urma preselecțiilor, echipele au fost formate pentru punctele Slatina, Caracal și Corabia.

 Cei mai buni elevi ai Oltului care doresc să se pregătească mai mult pentru olimpiade și concursuri pot face acest lucru urmând cursurile Centrului Județean de Excelență Olt. Sute de elevi din județ s-au înscris la selecția organizată pentru formarea grupelor de studii, geniile admise urmând să se pregătească la cenrele de la Slatina, Caracal și Corabia.

Școala Olimpicilor ar fi trebuit să înceapă activitatea de pregătire de sâmbăta trecută, însă chemarea la urne a cetățenilor a amânat deschiderea anului școlar cu o săptămână.

ʺDeoarece în unitățile școlare sunt organizate secții de votare pentru Referendumul din 6-7 octombrie 2018 , cursurile Centrului Județean de Excelență Olt ( Punctele de lucru din județ) vor începe în data de 13 octombrie 2018, ora 09.00.ʺ, a anunțat CJE Olt.

Anul acesta vor studia elevi din clasele IV-XI la: Slatina – grupe de biologie, chimie, cultură civică, fizică, georgrafie, informatică, istorie, limba română și matematică; Caracal- limba română și matematică; Corabia- informatică și matematică.

Sediul centrului se află în cadrul Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu” Slatina și funcţionează sub directa coordonare a Inspectoratului Școlar Județean Olt. Înfiinţat prin ordin de ministru în 2012, centrul de excelenţă instruieşte elevii care doresc să obţină performanţă, aceştia fiind selectaţi în urma unui concurs. Acesta a fost susținut pe 29 septembrie.