FOTO/Activitate inedită la Școala ”Eugen Ionescu”: în cadrul proiectului e- Twinning- machete ale sistemului solar, poezii și jocuri despre spațiul cosmic

1083

Nu au avut posibilitatea de a efectua observații astronomice, însă nu au ratat oportunitatea de a învăța mai multe despre spațiu și sistemul solar. Elevii Școlii ”Eugen Ionescu” Slatina au marcat astăzi Săptămâna Spațiului Cosmic, creațiile realizate cu această ocazie putând fi admirate în cursul săptămânii în cadrul unei expoziții găzduite de Centrul Documentar de Informare al școlii.

În fiecare an, în perioada 4 – 10 octombrie, se sărbătorește la nivel mondial „Săptămâna Spaţiului Cosmic”, cel mai mare eveniment public din lume dedicat celebrării spațiului. Tema ediției de anul acesta este „Spațiul unește lumea”, evenimentul fiind coordonat de către Organizația Națiunilor Unite, cu sprijinul World Space Week Association (WSWA), iar în România de către Agenția Spațială Română (ROSA). 63 orașe din țară au răspuns invitației de a se alătura campaniei globale și s-au înscris cu aproximativ 100 acțiuni educaționale și de promovare a spațiului.

Slatina este reprezentată în cadrul acțiunilor de către cea mai bună școală gimnazială din județul Olt: Școala ”Eugen Ionescu”, acțiunea fiind organizată de către profesorul de limba engleză Dorina Vlad.

Activitatea “Our Exciting Journey into Space”, din cadrul proiectului e-Twinning intitulat World Space Week a mobilizat elevii claselor a V-a A și B, care au confecționat machete ale sistemului solar pe care și le-au prezentat, au compus poezii despre spațiul cosmic și au vizionat proiecții de filme, prezentari PowerPoint și jocuri create de cei mai pricepuți dintre ei. Creațiile vor fi expuse la CDI-ul unității.