Despre implicarea Bisericii în referendumul pentru definirea familiei: “Speculează frica oamenilor de ceea ce nu cunosc”

127

Conform specialistilor, BOR îi sperie pe români prin fake news și abuzuri emoționale și intelectuale.

Pe măsură ce referendumul pentru modificarea Constituției României pe tema noțiunii de familie se apropie, se intensifică și lupta pentru convingerea enoriașilor să meargă la vot. Nu ar fi nimic nepotrivit cu ideea în sine de merge la vot, însă ce sare imediat în ochi sunt argumentele și modalitatea prin care preoții și reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române încearcă să îi determine pe enoriași să voteze conform intereselor BOR’.

„Reprezentanții Bisericii folosesc o metodă psihologică de a face apel la afect, la emoții, la spaimă, în încercarea de îi speria pe românii naivi că homosexualii le vor lua copiii, locurile de muncă sau alte drepturi. Din punct de vedere psihologic, acest tip de metodă poartă numele de abuz emoțional și intelectual și speculează frica oamenilor de ceea ce nu cunosc’, au declarat specialistii.

„Este vorba despre o psihologie a duplicității, a simulării și disimulării comportamentale, din care singurul fraier este enoriașul credul și necunoscător folosit drept instrument al intereselor celor ce stăpânesc arta manipulării emoționale’, a concluzionat psihologul  Cezar Laurențui Cioc.