Persoanele singure și cele bătrâne din satele a 8 comune, învățate de polițiști să se ferească de hoți

75

Pentru a stopa furturile din mediul rural, polițiștii și jandarmii vor merge în satele a opt comune, la fiecare casă în care locuiesc bătrâni sau persoane singure, cel mai adesea ținta hoților, pentru a-i învăța cum să-și protejeze bunurile. Campania se va derula în perioada octombrie-decembrie.

Cezieni, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcașele, Osica de Jos și  Osica de Sus sunt comunele în care nu vor mai fi tolerați hoții. Pentru a apăra cetățenii de atacurile hoților, Secția 2 de Poliție Rurală Osica de Sus va da startul Campaniei „Fii în siguranță! Protejează-ți bunurile!”, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Olt și Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt. Campania de prevenire a furturilor în mediul rural a fost lansată ieri, fiind organizată în cadrul Programului- prioritate națională- „Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului” și se va derula pe perioada octombrie – decembrie.

“În mediul rural furturile dețin cel mai mare procent din totalul infracțiunilor contra patrimoniului, o mare parte  fiind favorizate de oportunitățile create chiar de victimă, pe fondul  neglijenței  și a neluării celor mai elementare măsuri de siguranță. Campania are ca scop conștientizarea cetățenilor asupra factorilor care favorizează infracțiunile de furt, asupra modurilor de operare cel mai des folosite de infractori, dar și  oferirea de recomandări pentru prevenirea victimizării prin astfel de infracțiuni”, arată IPJ Olt.

Polițiștii Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității împreună cu jandarmi, lucrători ai posturilor de poliție din cele 8 comunee și polițiști din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Osica de Sus vor aborda, cu prioritate, persoane care locuiesc singure, persoane vârstnice, acestea fiind segmentele cele mai vulnerabile în fața acestui tip de infracțiuni. Obiectivul este acela de a le atrage atenția celor care nu își protejează bunurile, dând de multe ori dovadă de neglijență, ceea ce îi poate costa scump uneori.