Căminul de copii și grădiniță, la standarde europene, la Drăgănești-Olt

739

Funcționând în prezent în clădiri degradate și în condiții de confort limitat, căminul de copii de pe str. Căpitan Drăgănescu și grădinița de pe str. Nicolae Titulescu din Drăgănești-Olt vor fi transformate radical de către administrația orașului, cu ajutorul fondurilor europene. Cele două obiective sunt cuprinse, alături de parcul orășenesc, într-o într-un proiect cu fonduri europene accesat pe Programul Operaţional Regional 2014- 2020, Axa prioritară 13.

Cu 15,4 milioane lei, bani europeni, Primăria Drăpgănești-Olt intenționează să realizeze în oraș un cămin de copii și o grădiniță modernă, precum  și un parc dotat cu terenuri de tenis și minifotbal, zone de joacă, pentru bicicliști și skateri.

Proiectul pentru care contribuția de la bugetul local va fi de doar 2% a trecut de votul aleșilor locali și vizează reabilitatea și modenizarea construcțiilor existente și folosite cu destinația de cămin copii și grădiniță, însă aflate în stare avansată de uzură, cu consum energetic ridicat și fără a oferi copiilor din oraș condițiile necesare.

Alte investiții în Drăgănești-Olt:

https://realitateaoltului.ro/2018/09/25/fonduri-europene-la-draganesti-pentru-biblioteca-centru-pentru-tineret-clubul-elevilor-si-reabilitare-drum-public/

Cele două obiective vor fi reabilitate termic, vor avea tâmplărie nouă, acoperiș nou, finisaje interioare, sisteme de alarmare la incendiu, anti-efracție și de supraveghere video, vor fi mobilate și dotate la standarde europene și vor beneficia de sisteme de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice.

În cadrul aceluiași proiect:

Parc orășenesc în Drăgănești-Olt  cu terenuri de tenis și minifotbal, loc de joacă și zonă de skate