Sistemul cazierului judiciar, în continuare nefuncțional. Se primesc cereri, dar nu se eliberează documentele

52

Sistemul cazierului judiciar este NEFUNCȚIONAL, suferind o avarie cauzată de fluctuații de tensiune. IPJ Olt a anunțat că persoanele care au nevoie de document pot depune cereri, însă îl vor primi după remedierea problemei sistemului.

ROCRIS – Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român, care ar trebui să emită pe loc cazierul, nu este funcțional. Deși în această dimineață IPJ Olt anunța că nu se vor primi cereri pentru eliberare cazier judiciar, până la remedierea disfuncției, poliția a revenit anunțând că se pot depune cereri, urmând ca solicitanții să primească documentele după rezolvarea avariei.

„Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie, în urma unei fluctuații de tensiune care a afectat serverele, în prezent fiind nefuncțional. O echipă de specialiști lucrează pentru repornirea sistemului și rezolvarea problemei în cel mai scurt timp. Până la remedierea situației, cetățenii nu pot obține certificatele de cazier judicar. De asemenea, pe durata defecțiunii, se pot depune cereri pentru eliberarea cazierului judiciar, documentele urmând a fi eliberate după rezolvarea avariei”, a transmis IPJ Olt.