Vârstnicii olteni din centre de îngrijire și asistență, serbați cu masă la restaurant și spectacole de folclor

130

De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, seniorilor instituționalizați, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt le pregătește surprize culinare și muzicale, dar mai ales unele de suflet, fiind vizitați de „nepoții” din căsuțele de tip familial.

O zi perfectă își dorește DGASPC Olt pentru bătrânii instituționalizați din județ cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Cu această ocazie, instituția a pregătit mai multe surprize pentru a le arăta seniorilor respectul cuvenit și a le aduce bucurie în suflet și un zâmbet pe față.

„Pe 1 octombrie, bunicii din centrele noastre vor fi sărbătoriți cum se cuvine, cu mese festive și o serie de evenimente. De ziua lor, a bunicilor, le urăm din toată inima multă sănătate, fericire și un sincer ”La mulți ani”!”, transmite DGASPC Olt.

Programul acțiunilor:

  • duminică, 30.09.2018, va fi ”O zi perfectă”, ediția a II-a, în care DGASPC Olt organizează pentru beneficiarii Centrului pentru persoane vârstnice Slatina și familiile lor, un prânz la un restaurant din oraș. Acolo, copiii de la CTF ”Sf. Andrei” și Centrul de zi ”Amicii” Slatina, vor oferi un program artistic.
  • duminică, 30.09.2018, beneficiarii de la Centrul de îngrijire și asistență Băbiciu, vor merge în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveni.
  • luni, 01.10.2018, vor fi vizitați la Centrul pentru persoane vârstnice Slatina de către Ansamblul ”Flori de măr” din comuna Curtișoara care le vor prezenta  dansuri și cântece populare, întâlnire devenită deja tradiție;
  • tot luni, seniorii de la Centrul de zi pentru persoane vârstnice Slatina vor merge la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a lua parte la un spectacol de muzică populară oferit de Ansamblul Profesionist ”Doina Oltului”, organizat de Primăria Municipiului Slatina în colaborare cu Consiliul Județean Olt și Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice.
  • la Căminul pentru persoane vârstnice Fălcoiu, copiii de la Casele de tip familial ”Sf. Nicolae” Caracal vor susține luni, începând cu ora 10:30, un program artistic și vor servi masa împreună.