Traian Basescu: Pentru Liviu Dragnea România s-a transformat intr-o tarabă pe care scrie „totul este de vânzare”

52

 

Pentru Liviu Dragnea, România s-a transformat intr-o tarabă unde totul este de vânzare, gazele naturale, funcţiile de ministru şi inclusiv Limba Română, comentează Traian Băsescu. El acuză că UDMR desfăşoară, cu complicitatea PSD, o „politică agresivă de deromânizare şi maghiarizare” a zonelor în care locuiesc minorităţile de origine maghiară.

„Totul de vânzare! În luna august 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de profesori  absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari, cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El învinovățește conducerea UDMR că desfăşoară în complicitate cu PSD o politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari”.

„A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost patrioţii de la ALDE?”, scrie liderul PMP Băsescu.

Reacţia sa vine după ce joi, Valentin Popa şi-a predat demisia din funcţia de ministru al Educaţiei. El a susţinut că motivele demisiei sale sunt legate exclusiv de OUG privind predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Valentin Popa a declarat că solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev şi că toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România. După demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, UDMR a transmis că acesta trebuie să îşi asume consecinţele măsurilor sale nechibzuite şi total neadecvate din punct de vedere profesional.