Angajat al Cinema Slatina, surprins de incendiu- exercițiu ISU Olt

178

Numeroși pompieri, două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD au intervenit ieri la cinematograful slătinean din incinta Centrului Cultural Eugen Ionescu, simulând un execrcițiu de stingere a unui incendiu și salvare a unei victime.

Detașamentul de Pompieri Slatina a desfășurat aseară, ora 22.00, în municipiul Slatina, la Centrul Cultural Eugen Ionescu, un exercițiu cu forțe în teren.

„Conform scenariului, într-o încăpere de lângă scările de acces în Centrul Cultural, a izbucnit un incendiu din cauza unui radiator care a fost amplasat în apropierea materialelor combustibile. Incendiul s-a propagat rapid, cu flacără violentă și fum dens, la materialele textile și la elementele de mobilier. Un angajat al Centrului Cultural a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și a fost necesară intervenția echipajului SMURD.”, explică Victor Enuș, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

La exercițiu au participat peste 15 pompieri, de la Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Subunitățile de intervenție desfășoară lunar astfel de exerciții, iar scopul principal al acestora îl reprezintă antrenarea personalului operativ.