Al treilea oltean UCIS de țânțari

208

După cetățenii din Caracal și Pârșcoveni care au decedat luna trecută ca urmare a complicațiilor suferite în urma infectării cu virusul West Nile transmis de țânțari, luna aceasta un al treilea oltean este răpus de același virus. În Olt au fost înregistrate 22 de cazuri până acum.

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, din comuna Vulpeni, a decedat la Spitalul Județean Slatina, investigaţiile medicale indicând infecţia cu virusul West Nile. Omul fusese internat luna trecută. Acesta este al treilea caz de deces înregistrat în județul Olt ca urmare a complicațiilor suferite în urma infectării cu virusul West Nile transmis de țânțari.

Medicii au confirmat că decesul în august a doi bărbați de 63 și 83 ani, din Caracal și Pâșcoveni, care sufereau de diverse afecțiuni, s-a datorat meningitei cauzate de infecția cu virus. La nivelul județului Olt numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile transmis de țânțari se ridică la 22.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 30 decese la pacienți cu co-morbidități.