390 olteni mușcați de căpușe, 11 cazuri de boală Lyme

204

Schimbările climaterice – fluctuații de temperatură și precipitații abundente din acest an au făcut ca numărul îmbolnăvirilor în acest an transmise prin căpușe să crească. DSP Olt a transmis astăzi o situație a cazurilor din acest sezon.

Sute de olteni au ajuns anul acesta la urgențe înțepați de căpușe. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, în sezonul 2018, numărul cazurilor de înțepături  provocate de căpușe care s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal a ajuns la 390.

Grav este că în multe cazuri înțepătura căpușei a provocat o boală infecțioasă gravă – Borrelioza sau boala Lyme, cunoscută și ca „boala cu o mie de feţe“ deoarece, afectând întregul organism, simptomele ei mimează simptomele altor boli precum gripa, scleroza multiplă, Parkinson, Alzheimer, reumatism sau alte afecţiuni.

„Până în prezent, 11 cazuri au fost confirmate cu Boala Lyme  (S.J.U. Slatina  – 8 cazuri și S.M. Caracal – 3 cazuri) cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București”, precizează DSP Olt.