Meteorologii avertizează! Prognoza meteo pe 4 săptămâni

218

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pe 4 (patru) săptămâni, în intervalul 26 septembrie – 24 octombrie. Vremea în România va fi mult mai rece decât normalul perioadei, cele mai scăzute temperaturi înregistrându-se în ultima săptămână de prognoza meteo.

Prognoza meteo pe 4 saptamani. Săptămâna 26 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii ale perioadei se vor situa sub normele climatologice în toată țara. Cantitățile de precipitații este posibil să fie deficitareîn regiunile sud- vestice și apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Prognoza meteo pe 4 saptamani. Săptămâna 1 – 8 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa ușor sub normele climatologice în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va încadra, în general, în limitele normale ale perioadei, dar cu un ușor excedent în partea de sud-est a țării, iar în nord-vest acesta va fi ușor deficitar.

Prognoza meteo pe 4 saptamani. Săptămâna 8 – 15 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice asăptămânii în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare pe întreg teritoriul României

Prognoza meteo pe 4 saptamani. Săptămâna 15 – 22 octombrie 2018

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa ușor sub normele climatologice ale perioadei, pe întreg teritoriul.

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pe 4 săptămâni, iar vremea în perioada 26 septembrie-24 octombrie aduce temperaturi scăzute, așadar pentru cei care încă nu vor să renunțe la trocouri, veștile nu sunt încurajatoare: pot deja să scoată din dulap garderoba de toamnă/iarnă.