Meteorologii anunță în Oltenia brumă timpurie, pe Transfăgărășan zăpada viscolită a atins 10cm și se intervine cu utilaje de deszăpezire și tone de sare

262

La Slatina, la ora 11.00, se înregistrau 13,9 grade Celsius, cer senin și vânt de 0,2m/s, însă meteorologii anunță temperaturi scăzute, intensificări ale vântului și brumă timpurie. Iarna și-a intrat deja în drepturi pe Transfăgărășan, unde se intervine pentru deszăpezire.

Iarna a luat prin surprindere România. În timp ce în majoritatea țării temperaturile sunt foarte scăzute pentru această perioadă, pe Transfăgărășan stratul de zăpadă depășește deja 10 centimetri în unele zone. Utilajele de deszăpezire au intervenit de urgență și se acționează cu tone de sare.
Potrivit ANM, până mâine, ora 9.00, întreaga țară se află sub atenționare de temperaturi scăzute, intensificări ale vântului, brumă timpurie. Meteorologii anunță vreme rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, în general cu 4…8 grade mai coborâte decât normele perioadei. Pentru dealurile Olteniei, sunt estimate temperaturi ce vor coborî sub 0 grade și se va produce brumă, iar astăzi, în regiunile estice și sud-estice, vântul va sufla cu rafale de 45…55 km/h.Prima ninsoare din această toamnă a fost înregistrată luni după-amiază la Bâlea Lac, iar de ieri dimineaţă se deszăpezește Transfăgărăşanul.