Selecții la Centrul Județean de Excelență Olt atât pentru viitorii cursanți, cât și pentru profesori

383

Sute de elevi din județ s-au înscris pentru a fi selectați ca și cursanți în anul școlar 2018- 2019 la Centrul Județean de Excelență Olt. Unii vor fi testați pe 29 septembrie, alții nu. Până pe 29 septembrie este în plină desfășurare și selecția cadrelor didactice în vederea angajării, în regim plata cu ora.

Centrul Județean de Excelență Olt se află în plin calendar de selecție pentru elevii care doresc să frecventeze cursurile în noul an școlar. Cursurile vor începe pe 6 octombrie. Unitatea dă, începând de mâine, startul etapei de selecție a cursanților anului școlar 2018- 2019. Pe lângă cei 152 de elevi care au fost reînscriși, la materiile: biologie, chimie, cultură civică, fizică, geografie, istorie, limba română, matematică și șah, s-au înscris online sute de elevi din tot județul, CJE publicând lista:

https://cjeot.files.wordpress.com/2018/09/raspunsuri-formular-online1.pdf

Selecția continuă cu afișarea repartizării elevilor in sălile de concurs pe site-ul cjeot.wordpress.com- pe 27 septembrie, urmând ca pe 29 septembrie să se desfășoare concursul de selecție (la sediul Centrului Județean de Excelență Olt/punctele de lucru din județ, orele 9.00 – 12.00). Pe 2 octombrie vor fi afișate rezultatele parțiale și depuse contestații, pe 4 octombrie se vor afișa rezultatele finale, iar pe 5 octombrie se va afișa componența grupelor.

Pe 21 septembrie a fost demarată și selecția cadrelor didactice în vederea angajării, în regim plata cu ora. Dosarele sunt așteptate până pe 28 septembrie la secretariatul unității, din Str. Arinului nr.1, Slatina, zilnic între orele 10.00-15.00.

Sediul centrului se află în cadrul Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu” Slatina și funcţionează sub directa coordonare a Inspectoratului Școlar Județean Olt. Înfiinţat prin ordin de ministru în 2012, centrul de excelenţă instruieşte elevii care doresc să obţină performanţă, aceştia fiind selectaţi în urma unui concurs. Pregătirea geniilor se face la Slatina, Corabia, Caracal, Balş şi Drăgăneşti. În Slatina, cursanţii CEX sunt găzduiţi la Şcoala “Ştefan Protopopescu”, iar laboratoarele de fizică şi chimie la colegiile “Radu Greceanu” şi “Ion Minulescu”.