La mulți ani, SMURD! Salvatorii olteni se apropie de 40.000 de misiuni

132

Acționează zilnic în luptă cu secundele pentru redarea șansei la viață, iar astăzi SMURD aniversează 28 de ani de protejare a vieții. În Olt, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare a devenit operațional în urmă cu 9 ani și jumătate.

Intoxicații, traumatisme, arsuri, stop cardio-respirator, accidente sau diverse afecțiuni medicale, salvatorii SMURD Olt se află la datorie de circa 5000 de ori pe an, salvând mii de vieți. De la operaționalizarea serviciului, în urmă cu 9 ani și jumătate, salvatorii olteni se apropie de circa 40.000 de misiuni de protejare a vieții sub deviza „Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”. Numărul și complexitatea intervențiilor la care personalul SMURD Olt participă a crescut de la an la an și a ajuns, în anul 2017, la 5531 de intervenții, față de numai 1432 de intervenții în anul 2010, când SMURD Olt funcționa cu trei echipaje.

Astăzi, când SMURD România aniversează 28 de ani de când Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare a devenit sinonim cu salvarea de vieți, le urăm și noi salvatorilor La mulţi ani!