Ia românească, pe podiumul prestigiosului eveniment mondial de modă Paris Fashion Week

398

Este pentru prima data când brandul românesc „Flori de ie” ajunge la Paris Fashion Week, cel mai prestigios eveniment mondial de modă, care se desfășoară în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2018, în capitala Franței. Fetele vor defila în ținute din colecția capsulă Fleurs de pêche (Flori de păun). Aceasta va fi prezentă la faimosul Hotel Ritz Carlton din Paris unde va avea loc Showroom Beautiful.

„Pentru realizarea acestei colecții au fost necesare peste 500 de ore de muncă, efortul a zeci de meșteșugari din toate colțurile țării, artiști și croitori extrem de talentați și de răbdatori, utilizându-se materiale prețioase, brodate sau pictate manual„, spune Cristina Chiriac, iniţiatoarea brandului Flori de ie.

Conceptul colecției prezentate la Paris este simplu şi pornește de la costumul tradițional din ținutul Năsăudului, având ca temă principală păunul, recunoscut ca simbol al frumuseții.

„Cu texturi prețioase și o paletă cromatică în tendințele internaționale, colecția capsulă Fleurs de pêche surprinde într-un mod original cu creaţii dedicate unor evenimente speciale – red carpet, party, bridal și cocktail- și cuprinde rochii pe care au fost pictați păuni și apoi aplicate mărgele, veste și sacouri decorate cu mărgele, toate lucrate manual, reușind și de această dată să rămână aproape de portul tradițional românesc valorificat la un nivel superior„, mai spune Cristina Chiriac.

Pe 26 septembrie, în cadrul Ambasadei României din Paris, la Palatul Behague va avea loc o seară de modă românească.

Ia românească, prezentată la la Paris Fashion WeekAceasta este organizată de Federația Română de Design și Accesorii, ce îi va avea ca protagonişti pe Flori de Ie, Cătălin Botezatu, Carmen Ormenișan, Alexandru Raicu și Laura Dincă. În deschiderea show-ului de modă vor fi prezentate zece costume centenare de sărbătoare, precum și fotografiile surprinse de celebrul artist Alexandru Emanuel Zainea, în care fermecătoarea actriță Laura Cosoi dă viaţă celor 100 de ani de creaţie vestimentară autentică. Acestea fac parte din proiectul cultural România Centenară, iniţiat de Flori de ie, cu sprijinul Brânduşei Bordeianu şi a lui Adonis Enache.
„Sunt extrem de onorată să pot urca ia românească pe cel mai prestigios podium de modă şi să arăt lumii întregi frumuseţea ei. Costumele populare centenare care vor fi prezentate la Ambasada României din Paris, cât și colecția capsulă Fleurs de pêche, inspirate din arta tradiţională românească, vor fi contribuţia Flori de ie la completarea unei imagini consistente a României la Săptămâna Modei de la Paris de anul acesta„, a mai afirmat Cristina Chiriac.