Podul de peste Olt de la Stoenești, unul dintre cele mai lungi din țară, în revizie

1089

Cu o lungime de 440 de metri, unul dintre cele mai lungi poduri din țară, cel de peste Olt pe DN6, cu o vechime de 117 ani, a intrat în revizie.

Secția Drumuri Naționale Slatina va stabili dacă podul de peste Olt de la Stoenești, construit în 1901, necesită lucrări de reparații. Ieri a fost demarată revizia, care se realizează cu ajutorul unui utilaj de la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică.

„Revizia se desfășoară cu sprijinul CESTRIN, care a pus la dispoziție utilajul MOOG, utilaj fără de care nu este posibilă efectuarea reviziilor la acest tip de poduri”, a anunțat DRDP Craiova.

Reviziile vor continua și la alte poduri administrate de SDN Slatina, urmând cel de la Fălcoiu peste Olteț și la Drăgășani peste râul Olt.

SDN Slatina efectuează revizie la podul de peste râul Olt, localitatea Stoenești. Revizia se desfășoară cu sprijinul CESTRIN, care a pus la dispoziție utilajul MOOG, utilaj fără de care nu este posibilă efectuarea reviziilor la acest tip de poduri.

Publiée par DRDP Craiova sur Mardi 18 septembre 2018

 

 

Podul ce traversează râul Olt în dreptul localităților Stoenești și Poganu este unul dintre cele mai lungi din ţară, având o lungimea totală de 440 metri.