Cetățeni pașnici, dar amendați la „Oltenii și restu’ lumii”. Vezi de ce

157

Polițiștii olteni i-au „amendat” pe oltenii prezenți la festivalul de umor. Nu pe cei prinși săvârșind fapte antisociale, ci de data aceasta pe cei pașnici. Amenzile au fost unele speciale și au constat în … diplome de “Cetățean de valoare”.

Nu au fost puși pe șotii, ci pe prevenire, aplicând amenzi speciale în cadrul Festivalului Național de Umor „Oltenii și restu’ lumii”. Polițiștii olteni au recompensat cu diplome oltenii ori restu’ lumii de prin festival care au afișat o conduită responsabilă și au dat dovadă de cunoașterea unor măsuri de autoprotecție.

„La cea de-a XXIV-a ediție a Festivalul cu renume, „Oltenii și restu’ lumii”, organizat în municipiul Slatina, cei prezenți au primit, pe lângă faimoasele pașapoarte de oltean, oferite de către organizatori în fiecare an, diplome din partea polițiștilor. Cetățenii au avut ocazia sa-și testeze nivelul de informare antivictimală și implicare privind siguranța publică, răspunzând la întrebări pe teme specifice, fiind apoi premiați cu diplome, de către polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și specialiștii din Centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Olt. Prin acordarea diplomelor de “Cetățean de valoare”, poliția arată apreciere acelor cetățeni care aduc un aport valoros comunității, prin afișarea unei conduite responsabile  și cunoașterea unor măsuri de autoprotecție, condiții obligatorii pentru menținerea  climatului de siguranță publică.”, arată IPJ Olt.

Anexat diplomelor, cei prezenți au primit broșuri care abordează o serie de teme specifice, însoțite de recomandări privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, celor săvârșite cu violență și prevenirea consumului de substanțe psihoactive.