Pregătiri pentru târgul de produse tradiționale și târgul meșterilor populari, pe esplanadă

234

Esplanada Slatieni a fost luată cu asalt de numeroși comercianți care-și instalează standurile cu produse tradiționale culinare sau diverse chilipiruri. Festivalul “Oltenii & Restu’ Lumii” stă să-nceapă, iar el nu înseamnă doar umor și spectacole artistice.

Cel mai mare festival de umor din țară, organizat la Slatina de 19 ani, va începe mâine cu celebra Vamă oltenească de la Podul Olt, cu invitați de seamă, spectacole de umor, folclorice, expoziții și multă voie bună. Însă organizatorii le oferă celor care doresc să participe și alte surprize, esplanada Slatinei fiind astăzi un furnicar de oameni ce trudesc la instalarea standurilor.

Târgul meșterilor populari tradiționali, târgul “Bucătăria tradițională românească”, alături de standuri cu diverse produse de artizanat, chilipiruri, tiribombe, trambuline sau alte jocuri pentru copii vor constitui și ele, timp de trei zile, o atracție pentru cei care nu sunt interesați de spectacolele muzicale sau cele de umor. Statui vivante, actori pe papainoage, flașnetar, fachiri, fecioare ce vor juca strugurii-n lin pentru cel mai gustos zaibăr, pâine-n țest, concursuri de mâncat praz sau de bancuri, vor completa atmosfera de târg, iar pregătirile sunt în toi.

 

PROGRAMUL detaliat al Festivalului „Oltenii & Restu’ Lumii”. Oana Sârbu, Paula Chirilă, Andrei Duban, Pepe, o parte dintre invitați