HALUCINANT Liceul, care a dat doi laureați Nobel, a rămas fără autorizație ISU

69
IM000332.JPG

Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara, care a dat doi laureați Nobel, a fost modernizat cu două milioane de euro, bani europeni. Cu toate acestea, nu are autorizație de securitate la incendiu pentru că firma care a realizat lucrările nu a folosit materiale conforme. În situația sa sunt numeroase unități de învățământ.

Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara a dat, în timp, doi laureați de Nobel. Aici învață, în acest an școlar, aproximativ 600 de elevi, înscriși în clasele VIII – XII. Ei vor fi nevoiți să învețe într-o clădire care nu are autorizație de securitate la incendiu. Cum a fost posibil așa ceva în condițiile în care aici s-au investit, în perioada 2015-2016, peste două milioane de euro fonduri europene? Inspectorii ISU susțin că reabilitarea s-a făcut cu materiale neconforme.

“În urma reabilitării s-au aplicat niște panouri cu care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș nu este de acord. După ce s-a finalizat lucrarea, s-a constatat că nu este bine ce au aplicat constructorii pe perete, primăria i-a dat în judecată, iar instanța i-a obligat să înlocuiască ceea ce este în coridoare. Însă firma de construcții a intrat în insolvență, drept urmare se suspendă litigiile și în concluzie primăria trebuie să găsească o soluție. Adică să refacă proiectul, licitația, să aibă banii prevăzuți în buget. Trebuie date jos panourile și înlocuite cu altele. Dacă erau aplicate pe perete și erau mai subțiri, erau în regulă, s-a aprobat această soluție în altă locație. Dar ele sunt pe pereți de lemn și sunt groase. Fiind groase, automat noxele degajate sunt și în cantitate mai mare în cazul unui incendiu. De când am revenit în școală nu avem autorizație ISU. Cei din primărie ne-au spus că urmează să urgenteze soluționarea situației, dar nu se poate de azi pe mâine. Dacă îți trimiți copilul într-o școală neautorizată, evident că nu stai liniștit. Sperăm că nu se întâmplă nimic, dar asta nu este soluția”, a afirmat declarat Elena Wolf.

Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara este singurul din estul Europei în care au învățat doi laureați de Nobel. Este vorba de Herta Muller (pentru Literatură) și Stefan Hell (pentru Chimie).