Primăria Caracal a dat startul angajărilor pentru creşa construită de americani

525

Primăria Caracal a scos la concurs posturile personalului ce va deservi noua creşă construită cu fonduri americane, dată în folosinţă începând cu acest an şcolar. Se recrutează educatori, asistenţi medicali şi un medic.

Primăria Caracal a înfiinţat vara aceasta Creşa nr.2  în structura Centrului municipal Creşe Caracal.  Este vorba de creşa construită cu finanţare de la guvernul american, dată în folosinţă începând cu acest an şcolar. Cu o investiţie de circa un milion de dolari, Ambasada SUA şi Biroul de Cooperare Militară au ridicat o creşă modernă în cel de-al doilea municipiu al Oltului, pe str. Rahovei, venind astfel în sprijinul municipalităţii ce se confrunta anual cu o criză de circa 50 de locuri la creşă. În Caracal există o creşă în cartierul HCC şi una în cartierul dr. Marinescu, cu o capacitate totală de circa 56 de locuri.

Odată cu deschiderea noii clădiri, se măreşte şi numărul de personal ce va deservi creşele caracalene până la 40. Creşa va funcţiona cu program organizat în două ture, în intervalul orar 6.00- 18.00, primăria lansând la concurs 8 posturi: 1 post medic (S) 1/2 normă; 1 post asistent medical (PL); 1 post asistent medical (PL) 1/2 normă; 1 post educator (S); 1 post educator (S) debutant; 2 posturi educator puericultor (PL); 1 post educator puericultor (PL) debutant.

Concursul se va organiza conform calendarului următor: 24 septembrie – data limită pentru depunerea dosarelor, 3 octombrie – proba scrisă, 8 octombrie -interviu.