Liceenii olteni pot să studieze gratuit, un an școlar, în America

220

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și de Ministerul Educației Naționale invită liceenii interesați, cu cetățenie română, să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), ediția 2019-2020. Candidaturile se depun doar online, până pe data de 16 octombrie.

Liceenii olteni clasele IX- XI, care studiază limba engleză în liceu, sunt încurajați de către Inspectoratul Școlar Județean Olt să aplice pentru a participa la programul de schimb de experiență FLEX finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și a împlinit 25 de ani de existență la nivel global. Programul oferă liceenilor ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american, pe parcursul anului școlar 2019-2020. Participarea la Programul FLEX este GRATUITĂ iar bursa oferită este completă. Până în prezent, 49 de liceeni români, din diferite județe ale țării, au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida, iar alți 35 de liceeni români se află în SUA și urmează a reveni în țară anul viitor. Pentru ediția 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse.

Candidaturile se depun doar online, până pe data de 16 octombrie, iar aplicaţia este disponibilă aici: https://ais.americancouncils.org/flex

Liceenii care aplică trebuie să fie născuți între 15 iulie 2001 și 15 iulie 2004 şi să îndeplinească criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.