Exemplu pentru comunitate, oferit de un polițist oltean: a încălțat un copil rrom pentru grădiniță

217

Un polițist slătinean constituie un exemplu pentru comunitate, dând dovadă de un gest de omenie pe care l-a făcut public tocmai pentru a arăta că un copil, din orice familie provine, este un suflet ce nu trebuie discriminat.

Agentul-șef Viorel Teacă, de la Biroul Rutier Slatina, voluntar și formator la Crucea Roșie Olt, a ales să facă astăzi public un gest de omenie pe care l-a făcut, chiar în prima zi de școală. Olteanul nu a ales să arunce după ce i-au rămas mici fiului său încălțările aproape noi, purtate de doar câteva ori, unele chiar de firmă, precum și alte hăinuțe, ci să le doneze cuiva care să se bucure de ele. Darul a fost oferit, întâmplător sau nu, unui copil de etnie rromă, surprins mergând de mână cu mama sa pe o stradă din Slatina, împreună și cu fratele mai mare. Mama s-a bucurat nespus de darul primit, menționând că îi vor fi folositoare copilului care merge la grădiniță.

Polițistul nu se află la primul său gest umanitar, însă a ales ca de data aceasta să facă public gestul, tocmai pentru a da un exemplu și a spune nu discriminării. “Discriminarea rromilor, o consecință a celor ignoranți!! Spuneți nu discriminării de orice natură! În timpul meu liber fac acțiuni umanitare prin intermediul Crucii Roșii Olt, acum am ales sa postez această ” isprava” datorită subiectului sensibil amintit mai sus! Rrom, român, bulgar, german, cu toții suntem ființe umane, dar cel mai important, toți am fost copii!! Asta ca răspuns la întrebarea de ce am ales să postez și nu am lăsat-o doar pt. sufletul meu!“, a explicat Viorel Teacă.

?‍♂️?‍♂️?‍♂️?‍♂️????‍?‍?‍??‍?‍?10.09.2018, Slatina Olt! Discriminarea rromilor, o consecință a celor ignoranți!! Spuneti nu discriminării de orice natură! În timpul meu liber fac acțiuni umanitare prin intermediul Crucii Roșii Olt , acum am ales sa postez această " isprava" datorită subiectului sensibil amintit mai sus! Rrom, roman, bulgar, german, cu toții suntem ființe umane dar cel mai important, toti am fost copii!! Asta ca raspuns la intrebarea de ce am ales sa postez si nu am lăsat o doar pt. sufletul meu!

Publiée par Traffic Police.RO sur Lundi 10 septembre 2018