A început școala, autoritățile s-au apucat de dărâmături

62

Anul începe cu multe probleme. Scoala 141 din Bucureşti, al cărei tavan s-a prăbuşit în mai anul trecut, este rasă de pe faţa pământului luni.

Clădirea va fi demolata pentru că, potrivit expertizei, nu putea fi refăcută. Primarul sectorului 5 le-a spus elevilor, mutaţi provizoriu într-o altă incinta, că spera să le ofere o şcoală nouă…anul viitor, pe vremea asta.

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a anunţat că luni începe reconstruirea Şcolii 141, la care un tavan de rigips a căzut în mai anul trecut.

“Azi, la ora 13,00, începem reconstruirea Şcolii 141. (…) E o diferenţă foarte mare între 124 şi 141 (n.r. – şcoli), şi anume aceea că la 141, deşi Primăria a avut gata documentele la mai puţin de o lună de la data tragediei, totuşi a fost nevoie de o grămadă de avize de la o grămadă de instituţii, care ne-au dus cu începutul licitaţiei un an de zile de amânare. (…) Mie mi-au promis constructorii că de Paşti e gata, eu cred că la anul putem să începem. E o şcoală care va fi mai mare, mai frumoasă, mai modernă şi va fi de referinţă pentru Bucureşti şi pentru ţara aceasta”, a declarat Florea, care a participat la deschiderea anului şcolar la Şcoala 127, care-i găzduieşte pe copiii care învăţau la Şcoala 141.