400 de elevi și profesori de la Liceul “Petre Pandrea” Balș, mobilizați la Ziua Curățeniei Naționale

83

Tot mai multe unități de învățământ din județ se mobilizează pentru a participa la World Cleanup Day. Cea mai numeroasă participare se anunță la Balș, Liceul “Petre Pandrea” anunțându-și participarea cu 400 de elevi și cadre didactice.

Mobilizarea în Olt pentru a participa la cea mai ambițioasă mișcare civică din istorie a pornit în Olt de la Liceul Mihai Viteazul Caracal, primul care și-a anunțat participarea și a îndemnat elevii și familiile pentru a deveni voluntari la World Cleanup Day, ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul vor ieși la curățenie. Exemplul a fost urmat și de alte unități de învățământ și administrații locale, 15 septembrie, cea de-a 6-a Zi de Curățenie Națională Let’s Do It, Romania! anunțându-se astfel una cu participare numeroasă în județul nostru.

Cea mai bună mobilizare se anunță la Balș, la Liceul Petre Pandrea, unitate care a anunțat participarea cu 400 de voluntari.

România se alătură altor 149 de țări pentru a organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară, iar ținta este mobilizarea a 1 milion de români la curățenie în toată țara.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii.