VIDEO/ Show la „Cerbul de Aur”: 100 de călușari din Olt, acompaniați de 50 de instrumentiști dirijați de Nicolae Botgros

437

100 de călușari din Olt au luat aseară cu asalt scena Festivalului Internațional „Cerbul de Aur”, Brașov. Călușarii au deschis seara de folclor, acompaniați de 50 de instrumentiști dirijați de maestrul Nicolae Botgros, momentul românesc dedicat Centenarului fiind aplaudat minute în șir.

Seară de gală la „Cerbul de Aur”, ediția aniversară a festivalului încheindu-se cu spectacolul  „România Centenar“. Și cine putea deschide seara de folclor decât călușul oltenesc, cel mai valoros dans tradiţional al ţării noastre. Iar călușarii au făcut show, punând în scenă, sub coregrafia profesorului-maestru coregraf Nichita Dragomira, un spectacol grandios.

100 de căluşari au deschis a cincea seară a festivalului, acompaniați de Orchestra Lăutarii din Chişinău într-o variantă extinsă, cu 50 de instrumentişti. Spectacolul a fost transmis în direct de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD, de la ora 20.30.

Cei 100 de călușari au făcut parte din Ansamblul Profesionist Doina Oltului și ansamblurile din Sârbii-Măgura, „Poarta Olteniei” GAL Ghimpețeni, Osica de Jos, Cezieni și Caracal, pe scenă urcând și vătafii George Dulescu, Marian Stănescu, Dodu Țenea, George Ghiță și neobositul Nichita Dragomira.