Ministrul Muncii a declarat că nu sunt suficienți bani pentru pensii

73

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut vineri că Guvernul mai are nevoie de bani pentru pensii. Ea a precizat că președintele Iohannis trebuie să înțeleagă că rectificarea bugetară este necesară pentru fondul de pensii.

Guvernul este în situaţia în care mai are nevoie de bani de pensii, a recunoscut vineri ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, ea explicând însă că banii sunt necesari pentru că în luna iulie a apărut o lege care creşte pensiile pentru două grupe pe muncă, iar acestea nu au fost incluse în bugetul pe anul 2018.

„Acum suntem în situaţia că mai este nevoie de bani de pensii. De ce? Pentru că în luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlament, care la grupele I şi II de muncă creştea veniturile pensionarilor.

Automat când creezi bugetul României, nu poţi decât să aplici legislaţia de la momentul respectiv. Legea apărând în iulie, noi avem nevoie de bani care sunt daţi la rectificare”, a explicat Vasilescu.

Ministrul Muncii a spus că „de aceea trebuie să înţeleagă preşedintele că este vitală această rectificare bugetară”.

Olguţa Vasilescu a reamintit de „confruntarea” pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, care a întrebat recent dacă mai sunt bani de pensii şi salarii.

„Fiind o lege care a apărut în luna iulie, automat că noi va trebui să o aplicăm după luna iulie și deci avem nevoie de acești bani la rectificare.

Asta ca să înteleagă și președintele României de ce în spațiul public am tot susținut că este vitală și urgentă această rectificare bugetară”, a mai spus ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu, amenințări pentru pensionari

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a avertizat pensionarii şi bugetarii că ar trebui să „ştie ce îi aşteaptă” dacă PSD nu va mai fi la guvernare, pentru că opoziţia le va tăia şi impozita pensiile şi salariile.

„Este bine ca pensionarii din România să ştie că vor fi direct afectaţi dacă PSD nu va mai fi în măsură să aplice aceste legi (legea salarizării şi legea pensiilor, n.r.) pentru că se va modifica guvernarea.

Este bine să ştie ce îi aşteaptă. Ei au mai trăit asta, când s-au tăiat pensii, când s-au impozitat pensii.

Iar în buzunarul lor au ajuns mai puţini bani. Aceste lucruri noi le-am reglat încă de anul trecut, din luna martie, când am eliminat impozitul de la pensiile sub 2.000 de lei, am făcut nişte lucruri bune”, a declarat vineri Vasilescu.