Deputatul Alexandru Stănescu: “expertiza practică este extrem de utilă în realizarea unor legi bune”

94

Președintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților, deputatul de Olt Alexandru Stănescu, alături de colegi deputați și șefi ai unor instituții agricole importante, a discutat viitoarele legi din domeniu cu fermierii buzoieni.

Mai multe proiecte de lege menite a modifica sau completa legislația în domeniul agricol astfel încât să vină în ajutorul fermierilor au fost discutate în aceste zile la Brașov, în perioada 28- 30 august, un cuvânt de spus având fermierii, pe experiența cărora și problemele întâlnite se vor baza legiuitorii în luarea unor decizii.

La întâlnirea cu fermierii au participat deputați din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, al cărei președinte este deputatul de Olt Alexandru Stănescu, cei doi secretari de stat din cadrul MADR, Daniel Botănoiu și Sorin Rosu Mareș, directorul general AFIR- Adrian Chesnoiu, directorul general APIA- Adrian Pintea și directorul general ANIF- Florin Barbu.

“Doresc să le mulțumesc colegilor mei deputați de Buzău pentru ocazia de a interacționa cu fermierii buzoieni, deoarece expertiza practică este extrem de utilă în realizarea unor legi bune, menite să vină în sprijinul fermierilor. Ședința a fost organizată cu sprijinul colegului nostru Dănuț Păle, vicepreședintele Comisiei.”, a menționat Stănescu.

Comisia a dezbătut: proiectul de lege nr.108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice; propunerea legislativă pentru modificarea art.6 alin.(6) din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în  perioada regimului comunist în România; analiza situaţiei privind accesarea fondurilor europene şi naţionale pentru agricultură şi dezvoltare rurală; analiza situaţiei privind lucrările de îmbunătăţiri funciare în judeţul Buzău.