Primăria Coteana angajează secretar

377

După Primăria Topana, o altă primărie din Olt scoate la concurs pentru luna septembrie postul de secretar al localității.

Secretarii de primării sunt la mare căutare în rândul comunelor oltene, în ultimii ani o cincime din administrațiile locale fiind nevoite să funcționeze fără secretari. Vara trecută, din cele 15 posturi scoase la concurs, s-au ocupat doar șase, în această perioadă două primării încercându-și norocul în a-și găsi garanți asupra calității și legalității actelor administrative.

Dacă Primăria Topana a scos postul la concurs pentru începutul lunii septembrie, Primăria Coteana va organiza examen la finele lunii viitoare. Recrutarea se face de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, iar candidații trebuie să aibă studii superioare în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, precum și o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 5 ani.

Concursul se va organiza conform calendarului următor: 17 septembrie – termenul limită pentru depunerea dosarelor; 27 septembrie – proba scrisă; data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Despre concursul de secretar al comunei Topana:

Primăria Topana caută secretar. Postul, scos la concurs din nou, după un an