Șomerii olteni, calificați GRATUIT în septembrie în 3 meserii

89

Manichiurist – pedichiurist, lucrător în comerț și frizer sunt meseriile în care vor fi calificate luna viitorare de către AJOFM olt zeci d epersoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Pentru șomeri, cursurile sunt gratuite.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt organizează lunar cursuri de calificare, recalificare sau formare profesională pentru oltenii aflați în căutarea unui loc de muncă și doresc să se califice în meserie sau să se reorienteze profesional. Cursurile sunt oferite gratuit șomerilor indemnizați sau doar luați în evidență.

În septembrie, agenția va derula cursuri pentru 42 de persoane, câte 14 pe grupă, în trei meserii: manichiurist-pedichiurist, lucrător în comerţ şi frizer. Cursurile durează între trei şi şase luni.

Luna aceasta, la nivelul județului Olt sunt organizate 5 programe de formare profesională, la care s-au înscris 70 de persoane, în calificările: ospătar(chelner), vânzător în unităţile de alimentaţie, infirmieră, maseur, instalator instalaţii tehnico-sanitare și de gaze și lucrător în comerţ.

Oltenii interesați să urmeze un curs gratuit de formare profesională prin intermediul agenției de șomaj, se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul AJOFM Olt, str. Prelungirea Crişan, tel.0249/415731.