Deputatul Stănescu îi invită pe tinerii de la profile agricole la un concurs foto româno- francez

122

Cu ocazia președinției UE a României din ianuarie până în iunie 2019, Franța și România consolidează legătura lor istorică prin intermediul unor evenimente culturale și economice susținute prin Sezonul Franța-România. Un concurs foto este organizat în Franța și România între lunile august și octombrie 2018, în jurul unei teme comune: „Politica Agricolă Comună, pentru mine, ce înseamnă?”. Concursul este popularizat și în rândul tinerilor din Olt de către deputatul Alexandru Stănescu, acesta invitând studenții de la profile agricole să participe.

„Ce reprezintă #PAC pentru tine? Vă invit să vă înscrieți până pe 20 octombrie la concursul foto organizat între Franța și România în contextul negocierilor pentru noua Politică Agricolă Comună 2020-2027 și a președinției Consiliului UE, deținută de către România începând cu luna ianuarie 2019. Prezentul concurs este deschis cursanților care au o formare agricolă și de dezvoltare rurală din cele două state, având drept teme de interes: mediu, tinerii și zonele rurale, alimentație. Vor fi oferite 20 premii precum: vouchere cadou de 110 și 150 € / 500 și 700 RON oferite de Carrefour România și Groupama România, iar cei mai mari bucătari oferă o invitație la restaurantele lor pentru 2 persoane. Găsiți regulile și formularul de completat aici: https://goo.gl/CEwPpF„, este invitația lansată tinerilor din Olt și nu numai de către deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților.

Concursul este destinat studenților francezi și români, care pot trimite până pe 20 octombrie o fotografie ce va trebui să ilustreze una din cele 3 categorii ale concursului: Reînnoirea generațiilor în zona rurală; Agricultură/pădure și mediu; Agricultură și alimentație.