439 de ani de atestare documentară a localității vor sărbători la începutul lunii septembrie locuitorii comunei Dobrosloveni. Administrația vechii așezări dacice organizează manifestări de cântec, dans și voie bună timp de două zile, cu invitați din mai multe zone ale țării.
Primăria comunei Dobrosloveni organizează în parteneriat cu Centrul Cultural Dobrosloveni cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Plai de Romanați”. Timp de două zile, pe 1 și 2 septembrie, vor evolua soliști vocali și instrumentali, grupuri vocale și instrumentale, ansambluri folclorice din județul Olt, dar și din alte zone ale țării. Sunt așteptate să-și etaleze costumele populare autentice, cântecele și dansurile specifice zonelor pe care le reprezintă, atât la parada portului popular, cât și în evoluții pe scenă: Ansamblul „Flori de Romanați” Dobrosloveni, Taraful „Flori de Romanați” Dobrosloveni, Ansamblul ,,Romula-Malva” Reșca- Dobrosloveni, Ansamblul ,,Cetatea Dorului” Abrud, Ansamblul ,,Poarta Dorului” Bran, Junii Brașovului, Ansamblul ,,Trișcașii din Leșu” Bistrița- Năsăud, precum și îndrăgiți artiști de folcor precum: Olguța Berbec, Constantin Enceanu, Jeni Nicolau, Gabriel Coveșanu, Victorița Cică și alții.
Comuna aniversează 439 de ani de atestare documentară a localității. Trebuie cunoscut faptul că localitatea Dobrosloveni este una cu o importanță istorică deosebită, satul Reşca fiind întemeiat pe vatra vechii aşezări dacice Malva. Aici, mai târziu, romanii au întemeiat un oraş înfloritor, Romula (Mica Romă), devenit mai apoi capitala Daciei Inferioare. Acum vestigii dacice şi romane zac împrăştiate în pământul satului, în albiile râurilor. Romula este cel mai întins sit arheologic român de la sud de Carpați (peste 304 hectare) și unul dintre cele mai importante centre economice si culturale din provinciile romane dunărene.