Viceprimarul din Bălteni, strivit de un tub de 800kg descărcat pentru canalizarea localității

888

Nicolae Grigore, viceprimarul comunei Bălteni, a decedat aseară, fiind strivit de un tub de beton ce urma să fie folosit pentru canalizarea localității. Edilul supraveghea descărcarea tuburilor.

Ultimul tub descărcat dintr-un tir ce urma să fie folosit pentru introducerea canalizării în localitatea Bălteni i-a adus sfârșitul viceprimarului Nicolae Grogore, prezent să supravegheze lucrările. Bărbatul în vârstă de 65 de ani a fost strivit de tubul de circa 800kg, pe care încerca să-l stabilizeze după ce s-a rostogolit câțiva metri în altă direcție.

“În localitatea Bălteni au acționat un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță și echipajul SMURD Slatina. Bărbatul în vârstă de 65 de ani a fost găsit inconștient, în stop cardio-respirator. Echipajele au executat manevre de resuscitare fără rezultat”, declară Victor Enuș, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Poliţiştii cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul. „Polițiștii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 65 de ani, din localitate, ar fi ajutat la descărcarea unor tuburi din beton dintr-un autotren, unul dintre tuburi cazând peste el. În urma incidentului, persoana a decedat. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă”, a afirmat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Și ITM Olt a deschis dosar de cercetare pentru a stabili dacă accidentul este unul de muncă.

ITM Olt a deschis dosar de cercetare în cazul decesului viceprimarului din Bălteni