Drumarii au ieșit la cosit. Cea mai alergenică buruiană din România, îndepărtată de pe marginea drumurilor naționale

214

Cunoscută sub denumirea de Iarba pârloagelor, ambrozia este cea mai alergenică buruiană din România. Cum aceasta crește din abundență și pe marginea șoselelor, drumarii i-au declarat război.

Acțiunea de tăiere a ambroziei se desfășoară și pe marginea drumurilor naționale ce tranzitează Oltul. “În această perioadă, din dispoziția directorului general regional, Alin Golumbeanu, toate secțiile subordonate DRDP Craiova desfășoară activități de îndepărtare a ambroziei de pe marginea drumurilor naționale. Activitatea se desfășoară atât mecanizat cât și manual.  După cum se știe ambrozia este o plantă puternic alergenă ce ridică grave probleme de sănătate.”, a anunțat DRDP Craiova.

În această perioadă, din dispoziția directorului general regional, Alin Golumbeanu, toate secțiile subordonate DRDP Craiova desfășoară activități de îndepărtare a ambroziei de pe marginea drumurilor naționale. Activitatea se desfășoară atât mecanizat cât și manual. După cum se știe ambrozia este o plantă puternic alergenă ce ridică grave probleme de sănătate.

Publiée par DRDP Craiova sur Lundi 20 août 2018

 

Specialiștii avertizează că cea mai importantă simptomatologie oculară se întâlneşte în special la pacienţii cu alergie la polenul de Ambrozie, iar manifestările pot fi diferite de la o persoană la alta. Majoritatea persoanelor alergice acuză strănut frecvent, mâncărime nas/ ochi, secreţii nazale abundente, ochi roşii (hiperemie conjunctivală), iar multe dintre acestea sunt predispuse la apariţia anifestărilor de astm (dificultăţi în respiraţie, tuse, respiraţie şuierătoare).

O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe de polen (20 microni în diametru) şi până la 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative timp de 40 de ani.